Jag vill ha DN, säg bara vad jag ska betala!

Det råder förvirring med mina räkningar från Dagens Nyheter.

För att reda upp vad jag egentligen ska betala och att jag verkligen inte vill sluta prenumerera så ringde jag DN:s kundservice på onsdag morgon. Kvinnan jag fick prata med kunde inte heller förstå vad jag skulle betala eller varför min prenumeration hade upphört. Hon skulle skicka vidare detta till fakturaavdelningen och de skulle höra av sig till mig.

Två arbetsdagar senare, dvs på torsdag eftermiddag, ringde jag återigen till kundservice eftersom ingen hade hört av sig till mig.

Hon: "Vår teamleader skulle ta tag i det där. Han skulle höra av sig till er."
Jag: "Men han har inte hört av sig."
Hon: "Då gör han nog det i morgon."
Jag: "Kan vi inte sätta igång vår prenumeration redan nu. Vi vill ju ha tidningen och vi vill betala. Jag vill bara veta hur mycket."
Hon: "Vänta tills vår teamleader hör av sig till dig i morgon - du kommer ändå inte att få tidningen förrän på måndag."

Men... Herr Teamleader hörde aldrig av sig i fredags. Och jag undrar fortfarande vad jag ska betala eller vilken av de två fakturorna vi fått som gäller. Och i morgon kommer det heller ingen Dagens Nyheter i vår brevlåda. Och vi får genomlida ännu en frukost med Smålands Allehanda och Vätterhems Nytt som enda lektyr!

Tänk vilka fruktansvärda konsekvenser dålig kundservice kan få.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Loopia - vad händer?!?

Min webbhotell- och e-postleverantör Loopia har problem. Jag har inte kunna läsa eller skicka mail idag. Det går inte heller att gå in på Loopias hemsida. Det går inte att komma fram till dem via telefon eftersom det är så många som ringer. Som kund har jag med andra ord ingen aning om vad som händer eller när felet kommer att rättas till.

Jag förstår att Loopia inte heller vill ha det så här. Men här kommer ett tips för bättre kundservice, Loopia. Tala in ett nytt meddelande på telefonsvararen. Berätta att ni känner till att ni har problem, säg att ni arbetar med att åtgärda det och att ni tror att det kommer att lösa sig inom x timmar.

Och uppmana inte era kunder att skicka e-mail till er eller gå in på er hemsida. Det är ju det vi inte kan göra. Ju.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Noterat under Lastbil 2008

Jag kom inte iväg till Lastbilsmässan på Elmia förrän i dag, lördag. Några noteringar...


Statoil Hydros monter hade en lastbilsbana som dragplåster. Under lördagen lockades naturligtvis många barn, men under onsdag till fredag hade tävlingen fungerat bra på målgruppen, enligt de mycket nöjda utställarna.


Rolig påse!


En höhö-aktigt uppskattad aktivitet av många... Tjejerna gjorde ett bra jobb. Men jag tycker att uppdragsgivarna SKAB visar på både dålig kreativitet och dåligt omdöme. Har specialkarossbranschen missat de senaste 20 årens utveckling?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Lastbilar

Nu pågår Lastbil2008 för fullt på Elmia här i Jönköping. Hade en kickoff för ett antal truckdieselförsäljare inför mässan i tisdags. Jag hade träffat dem tidigare, i juni för en längre genomgång. Det här var bara en kort kickoff för att bli påmind om vad man ska tänka på att inte göra och att göra när de jobbar i montern.

Jag ska åka upp till mässan och kolla till dem i eftermiddag. När jag som tjej besöker mässor som Lastbilsmässan eller Automässan eller Tekniska Mässan så är det som om jag inte existerar för utställarna. För de typiska kunderna är män. Fördomarna stämmer ju oftast, men inte alltid. Varför chansa?

En kursdeltagare på en mässgurukurs som jag höll i våras hade varit inköpschef i ventilationsbranschen. När hon besökte Tekniska Mässan fick hon jobba hårt för att uställarna skulle förstå att hon besatt alla kunskaper och dessutom var beslutsfattare. Säljarna vände sig automatiskt till den kollega (man) som hon hade med sig. Och många företag gick på så sätt miste om stora affärer.

Kanske upplever män det på liknande sätt på traditionellt kvinnliga mässor som t ex Formex?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Svansen mellan benen

Jag måste erkänna att jag var lite väl hård mot alla studenter och anklagade dem som ett stort kollektiv att prioritera skoinköp inför bokinköp i ett tidigare inlägg. Förlåt. Jag rycktes med. I bland är det lite roligt att vara lite vass, men man ska ju inte vara elak eller generaliserande eller göra påståenden på lösa grunder. 

Att göra en pudel känns faktiskt skönt.

Ett fall för Kling och Klang

Det händer faktiskt spännande saker här i Småland också.

Polisanmälde försvunnen pelargon

En kvinna född 1924 anmälde tidigt under lördagsmorgonen förra veckan att hennes pelargon hade blivit stulen. Enligt uppgift ska en granne ha sett en annan person springandes från den äldre kvinnans lägenhetsingång i Eksjö. I famnen hade personen kvinnans pelargon. Det är oklart var pelargonen har tagit vägen.

jnytt.se 19 augusti 2008


Jönköpingsväder


Dokumenterat från min kontorsbalkong.

Stackars stackars studenter

I en artikel i DN i dag får vi veta att det blir allt större problem med piratkopiering av studielitteratur via sidor på nätet, trots att böcker aldrig varit så billiga som nu. Tro det eller ej, men Moa Neuman på Sveriges Förenade Studentkårer går direkt ut med att man borde höja studielånet så studenterna har råd med bokinköpen. Och får stöd av både Studentlitteratur AB och Föreningen Svenska Läromedel.

SFS är skickliga på att få ut artiklar med krav på höjt studielån inför varje terminsstart. Det här med kopieringsproblemet är en lite ny vinkel eftersom det oftast brukar handla om 20-åringar som är chockade över deras plötsliga försämrade levnadsstandard. I intervjuer brukar de tala ut om sin misär: "Jag måste måste dela lägenhet med kompisar för att ha råd" eller "Nu har jag inte råd med gymkort och nya kläder".

Jag kanske är gammelmodig, men om man väljer att göra en investering i studier så bör man också prioritera bokinköp före skoinköp. Det är bara att inse att man under de närmaste åren inte kommer att kunna behålla samma livsstil som man hade hemma hos mamma och pappa. Och joggingspår är gratis. Det var de i alla fall för länge sedan, under förra seklet när jag var student.


Om man är ute i god tid kan man faktiskt låna litteratur. Det gjorde jag ibland.
Men jag måste erkänna att även jag har några pappersluntor med kopierade böcker
på mitt samvete.
Mölndals bibliotek 1959. Det var i alla fall snyggare förr.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Lärarexamen

Jag startade hösten med att genomgå en lärarexamen. I tisdags var jag i Nyköping och föreläste om kundrelationer och mässdeltagande för ett 20-tal gymnasielärare i ekonomiska ämnen. Det var skönt att jag klarade detta muntliga prov och många kom fram efteråt och tackade. Undrar om jag var nära ett MVG...


Här var jag i tisdags. Tessinskolan i Nyköping. En typisk gymnasieskola.
Korridorerna med tegelväggar gav mig inte helt behagliga flashbacks.

Goda kundrelationer

Memmas måndagsvisdom...

Goda kundrelationer handlar om att:
1. Ta reda på kundens förväntningar.
2. Styra kundens förväntningar.
3. Överträffa kundens förväntningar.

När jag tänker efter går denna modell att applicera på andra relationer i livet också. :-)

Nu ska jag sparka igång Volvon och åka till Nässjö för att diskutera höstterminens undervisande på KY-utbildningarna.

Dokumentera mässdeltagandet

Alla anställda, alla kunder och samarbetspartner kommer mest troligt inte att besöka er på mässan. Man kan fotografera, skriva om det i personaltidningar och kundtidningar eller varför inte filma mässdeltagandet. På så sätt lever mässan längre och ni kan dra nytta av den i fler sammanhang.

En stor del av dokumentationen kan ni säkert göra själva. Det gäller att utse någon eller några som exempelvis är fotograferingsansvariga. Men har ni högre krav på kvalitet kan det naturligtvis löna sig att anlita ett proffs.

Welcome 2 Work , som marknadsför Jönköping som stad att flytta till, ställde ut på rekryteringsmässan Bazaar i våras. De använde sin egen videokamera och gjorde en film som de lade ut på MySpace. Opretentiöst, förmedlar stämningen och ger en positiv bild av mässdeltagandet.

Vad tycker ni? Har ni några bra tips på hur man kan få mässdeltagandet att leva längre?

Welcome2work


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inskolning

Klockan är 07.11. Den här veckan vänjer jag mig vid att gå upp tidigt. Och så skolar jag in mig själv genom att inte jobba så långa dagar. Som i dag ska jag jobba till kl 09.30. En och en halv timmes arbetsdag. Det borde den mest semestersega människa klara av. Sen bär det av till Visingsö med barnen som fortfarande har sommarlov.

14 grader visar vår termometer på balkongen. Man blir i alla fall inte sugen på att bada.

Två för priset av tre

Min bild av mitt favoritgatukök Smirres Gatukök på Västra torget i Jönköping fick sig en liten törn förra veckan. Fyraåringen ville ha två kulor potatismos.

Jag: Vad kostar två kulor potatismos?
Hon: Vi säljer inte två kulor, bara tre.
Jag: Kan man inte få två?
Hon: Jo, men du får ändå betala för tre.
Jag: Ja men då tar jag väl tre då.

Det var en sommarvikarie, men det är ju ingen ursäkt för att ta noll egna initiativ. Eller som min man skulle säga: "det är ingen ursäkt till varför man är dum i huvet."

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

RSS 2.0