Tankar kring mötesmässor en söndagmorgon

Mötes- och resmässan Travel, före detta SHIE, på Stockholmsmässan läggs ner.

Och nya mötesmässor kommer till. Som första mässa i den nybyggda mässanläggningen i Kista kommer easyFairs, den 9-10 september, att anordna Konfex & Events, som de redan en gång arrangerat i Göteborg. EasyFairs affärsidé är att anordna enkla och billiga mötesplatser med standardiserade montrar. Därför blir jag lite nervös över en easyFair-mässa för mötesbranschen i Stockholm. Besökarna måste verkligen få en upplevelse, känna att det här var så intressant och givande att det var värt att lämna kontoret en dag. Jag vet att projektledarna för Konfex jobbar hårt för att få till ett bra seminarieprogram och det är ju en viktig del. Jag önskar lycka till!

Det ska överhuvudtaget bli spännande att se vad som händer med rese- och mötesmässorna i framtiden. Nästa stora hot är ju lågkonjunkturen som ligger och lurar. Vilka skepnader måste mötesmässorna då ta för att överleva?

Den största och äldsta mässan i branschen är TUR i Göteborg. En viktig mässa och en viktig branschfest, men den kan inte leva på gamla meriter och det är de nog mycket medvetna om själva också. Stockholmsbaserade företag grymtar lite om att det känns bakvänt att åka till Göteborg när de flesta viktiga inköparna finns i Stockholm. Men samtidigt finns det en poäng att stockholmarna reser till Göteborg. Själva resan blir ett event i sig. Om mässan varit i Stockholm skulle de inte tagit lika mycket tid att besöka mässan och de kanske inte skulle tackat ja till festen på kvällen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0